High-limit blackjack

Målet med Blackjack er at samle kort, hvis samlede værdi er tæt på eller lig med 21, men som ikke overstiger dette tal. En hånds værdi er summen af alle kortene på hånden. Kortenes værdi er som følger:

• Kortene fra 2 til 10 har den pålydende værdi.
  • Billedkort (knægt, dame og konge) har værdien 10.
  • Es tæller for 11 eller 1: Es tæller for 11, medmindre håndens værdi bliver større end 21 (en 'bust'-hånd), i hvilket tilfælde esset har værdien 1.
  • Soft total: En hånd, som indeholder et es, der kan tælle som 11, uden at totalen overstiger 21. F.eks. er es-6 en soft 17.
  • Hard total: En hånd, som indeholder et es, der kun kan tælle som 1, idet 11 vil gøre hånden større end 21. F.eks. er es-6-10 en hard 17.

Hvis spilleren og Huset er lige store, er der ingen vinder eller taber. Dette kaldes en 'push'. Hvis de to første kort er et es og et 10-point kort (knægt, dame, konge eller 10) kaldes det en blackjack, og spilleren vinder automatisk 1,5:1, medmindre huset også får blackjack og dermed uafgjort.

Information

• Spillet og dets regler er det samme, uanset om der spilles med rigtige penge eller PlayMoney.
  • Der bruges otte spil kort til Las Vegas Downtown Blackjack. Hvert spil kort består af 52 kort.
  • Kortene blandes før hvert spil.
  • Dealeren trækker et kort på soft 17.
  • Maksimum tre splits er tilladt.
  • Antallet af kort til en spiller bestemmes af denne (ved at klikke på 'STAND') eller, hvis hånden er større end eller lig med 21.
  • Hvis dealeren har 10, knægt, dame eller konge som up-card, er det muligt, han har en blackjack. Det betyder, at din hånd automatisk taber, medmindre du også har blackjack. I denne situation vil dealeren straks se efter en blackjack og indsamle den tabende indsats.

Sådan spiller du

• Vælg beløbet, du vil satse, ved at klikke på chippen med den ønskede værdi. Du kan reducere det satsede beløb ved at klikke på 'BET'-stakken (Indsats-stakken).
  • Når du har valgt din indsats, skal du klikke på 'DEAL'-knappen (giv kort-knappen) for at starte spillet. Du kan kun gøre dette, hvis din indsats er lig med eller større end det krævede minimum.
  • Dealeren giver dig to kort med billedsiden opad og giver derefter sig selv to kort - et kort med billedsiden opad og det andet med billedsiden nedad.
  • Alt afhængig af dine korts styrke, kan du vælge mellemfølgende muligheder: 'HIT', 'STAND', 'DOUBLE', 'SPLIT' eller 'SURRENDER'.
  • Hvis dealeren har 10, knægt, dame, konge eller es som første kort, vil han tjekke, om han har blackjack, inden du trækker dit tredie kort.
  • 'INSURANCE' (forsikring) tilbydes, hvis dealeren får es som første kort.
  • Når spilleren eller dealeren vælger 'stand' eller går 'bust', ses resultaterne under dealeren og spillerkortene samt i rullevinduet.
  • For at fortsætte spillet med samme indsats, skal du klikke på 'REBET'-knappen (gentag indsats).
  • Hvis du vil foretage en ny indsats, skal du klikke på den ønskede chip-værdi (klik først på 'CLEAR', hvis du vil lave en anden indsats).
  • Din spillesaldo ses i nederste, venstre hjørne af spilleskærmen.
  • Klik på "RE-BUY" for at overføre flere penge fra din konto.
  • Klik på 'RULES' (spilleregler) for at se spillereglerne.
  • Klik på 'GAMELOGS' (spil-log) for at se loggene fra dine tidligere spil.
  • Klik på 'VERSION' for at se spillets aktuelle versionsnummer.
  • Klik på 'EXIT GAME' (luk spil) for at forlade spillet.

Valgmuligheder:

Stå: Ved at klikke på 'STAND'-knappen, beholder din hånd sin nuværende værdi. Du kan når som helst vælge stand (stå). Når du er tilfreds med din hånd, skal du klikke på 'STAND', hvorefter din hånd sammenlignes med dealerens afsluttede hånd.

Hit: Du fortsætter med at tage kort, indtil du beslutter dig til stand eller går 'bust'. Klik på 'HIT' for at få det næste kort.

Double: Når du har fået dine to første kort, har du mulighed for at 'double'. Når denne mulighed vælges, fordobles det satsede beløb, og du får et kort til. Hånden står automatisk, efter at du har fået det næste kort. Fordobling tilbydes også efter split. Hvis der ikke er nok penge på din konto til yderligere indsatser, tilbydes double-muligheden ikke. Du kan ikke double, hvis du har fået en blackjack.

Hvis du taber, taber du hele indsatsen - den første indsats samt indsatsen fra doblingen.

Split: Hvis du har to kort med samme værdi (f.eks. to 7'ere), kan du klikke på 'Split' for at splitte kortene op på to separate hænder. Denne mulighed har du også, hvis du får to esser som første kort. Når du vælger denne mulighed, foretages automatisk en yderligere indsats magen til den første.

Du kan højst splitte tre gange. Hvis din hånd kan splittes, men der er ikke nok penge på kontoen til en yderligere indsats, tilbydes split-muligheden ikke.

Du kan trække lige så mange kort, du vil, på hver split-hånd, med undtagelse af splitning på esser. Hvis du splitter på esser, får hvert es kun ét nyt kort. Hvis et 10-værdi-kort uddeles til et af esserne, tæller hånden for 21, ikke for blackjack.

Sådan splitter du:

• Når du har klikket på 'Split', splittes kortene op på to separate hænder, og hver hånd får et kort til. En pil peger på hånden, du spiller i øjeblikket.
  • Klik på 'HIT', 'STAND' eller på en af de andre muligheder.
  • Når hånden er færdig, aktiveres den anden hånd.
  • Klik på 'HIT', 'STAND' eller på en af de andre muligheder.

Forsikring: Med 'Insurance' kan du beskytte/forsikre dig mod at dealeren får blackjack. Hvis dealerens første kort (det åbne kort) er et es, kan du forsikre din hånd ved at klikke på 'INSURANCE'. Forsikring koster 50% af indsatsen og lægges oven i din oprindelige indsats. Den ekstra indsats laves automatisk, når du forsikrer.

Hvis dealeren har en blackjack, betaler forsikringen 2:1, og du mister den oprindelige indsats. Hvis dealeren ikke trækker en blackjack, mister du den forsikrede indsats, og spillet fortsætter med den oprindelige indsats. Du kan ikke forsikre, hvis du får en blackjack.

Du får ikke muligheden for at forsikre din hånd, hvis der ikke er penge nok på din konto til den ekstra indsats.

Giv op: Når dine samlede point ses, kan du, ved at klikke på 'SURRENDER', vælge ikke at spille den pågældende omgang. Spillet stopper, og du afstår halvdelen af din indsats. Du kan kun surrender på de første to kort, og afgørelsen skal tages, inden du indikerer, at du vil double, split, stand eller hit.

Surrender tilbydes kun, efter at dealeren har tjekket, om han har en blackjack. Hvis dealerens andet kort resulterer i en blackjack, tager han hele indsatsen, og spillet slutter. Du får halvdelen af din indsats tilbage, hvis dealeren ikke trækker en blackjack, og du har valgt surrender.

Gevinstoversigt

Gevinstoversigt
Vindermåde Beskrivelse Gevinst
Blackjack En blackjack (også kaldet "naturlig blackjack") er 21 med de første to kort. En blackjack er således et es og et hvilket som helst 10-kort og skal altså være de første to kort. Hvis du splitter to esser og trækker et 10-kort på en af dem, har du 21 og ikke blackjack. Din blackjack slår en hvilken som helst dealertotal (inklusive en dealers naturlige 21) med undtagelse af en dealers blackjack. Hvis både du og dealeren har blackjack, er hånden uafgjort, og ingen vinder eller taber. 1.5:1
Normal vindermåde Din total er større end dealerens, men mindre end eller lig med 21. 1:1
Push Den samlede værdi af både din hånd og dealerens hånd er den samme. Du får din indsats tilbage.
Insurance (Forsikring) Tilbydes, når dealerens første hånd er et es for at sikre dig, hvis dealeren får blackjack. Det koster 50% af indsatsbeløbet oven i din oprindelige indsats. Hvis dealeren får blackjack, betaler forsikringen 2:1. Du mister din oprindelige indsats.

Hvis dealeren ikke får en blackjack, taber du den forsikrede indsats og spillet fortsætter med den oprindelige indsats.
Giv op Kun tilladt ved første to kort. Du kan vælge at stoppe omgangen og surrender (overgive dig). Hvis dealerens andet kort resulterer i blackjack, tager dealeren hele din indsats.

Hvis dealerens andet kort ikke medfører en blackjack får du halvdelen af din indsats tilbage.

Den teoretiske gevinst til spilleren i dette spil er 99.34%.

Jeg kunne ikke færdiggøre spillet. Hvad skal jeg gøre?

Hvis forbindelsen afbrydes midt i et spil, spiller programmet automatisk spillet til ende for dig. Du kan se resultatet ved at klikke på "Spilhistorik" når du er logget ind igen.

Hvis du afbrydes midt i en bonusomgang, vil du, når du har logget tilbage, blive bedt om at afslutte den. Når du har afsluttet en bonusomgang, kan du genoptage det samme spil eller vælge et andet.

Tekniske fejl annullerer alle spil og udbetalinger.

Seneste opdatering: 29-03-2018